Az 5 leggyakoribb bútor alapanyag

Az 5 leggyakoribb bútor alapanyag mindegyike a fához köthető, de emellett a fémből és műanyagból készült bútorok is nagy számban piacon vannak. Mivel a Klasszikfa egyedi bútorokkal foglalkozik, egyértelmű, hogy a fából készült termékek mellett tettük le a voksunkat. A vásárló sok lehetőség között választhat, ami eldöntheti az alapanyag kérdését az ár-érték arány, a minősége, a pénztárca mérete, az élettartam vagy az egyediség.

A fa alapanyagok közül a leggyakoribbak:

Tömör fa: a tömör fából készült bútorok nagyon szép rajzolatúak, természetességet sugároznak, viszont drágábbak és nehezebbek. Igazi díszei a lakásnak és irodának, egyedi stílust és klasszikus megjelenést sugároznak. Ha gondos ápolást kapnak akkor hosszú időre megőrzik eredetiségüket és a tűző fény vagy a nedvesség sem károsítja őket.

Bútorlap: esztétikus, de nem a legolcsóbb bútor alapanyag. Olcsóbb és könnyebb, mint a tömör fa és igen könnyen kezelhető. Sokszor lapra szerelt vagy egyedi, helyszínre készített bútorokhoz használják.

Laminált bútorlap: a műanyaggal bevont faforgács bútorlapot nevezzük laminált bútorlapnak. Minősége változó, ennek megfelelően az ára is széles skálán mozog. Előnye, hogy sokkal ellenállóbb a nedvességnek, mint a fa és rengeteg színben és mintában elérhető. Szintén sok lapra szerelt vagy helyszínre készített bútor alapanyaga.

Rétegelt lemez: a rétegelt lemez vékony falemezek összeragasztásával készül, ezáltal nagyon masszívvá és teherbíróvá válik. Ritkán használják, mert az előállítása drágább és más anyagból szebb bútorok készíthetők, ugyanakkor például fiókok szerkezetét ezzel az anyaggal is készíthetik.

Furnéros bútorok: a furnéros lemezek olcsóbbak a tiszta fánál, de így is magasabb az áruk mint egy bútorlapnak. Bútorkészítésnél a lapot egy hordozóanyagra préselik, ami lehet MDF lap vagy könnyebb fa. Jellemzően intarziákat készítenek belőle. kényes anyag, gondosan óvni kell a nedvességtől és a direkt fénytől, cserébe viszont igen könnyű.

Fa bótor Az 5 leggyakoribb bútor alapanyag Fa kihúzható fotelágy

Kattintson a legjobban tetsző bútorunkra!