EGYEDILEG KÉSZÍTVE, SZEMÉLYRE SZABVA, HELYSZÍNRE SZÁLLÍTVA

Adjon esélyt, hogy berendezzük álmai otthonát!

Lakberendezés
Lakberendezés

Tömör fa Lajos Fülöp francia, elegáns olasz, magyar népi és rusztikus bútorok egyedi terv alapján is.

Fa nyílászárók
Fa nyílászárók

Minőségi alapanyagokból profi szakemberekkel elkészítjük és beépítjük álmai otthonát.

3D tervezés
3D tervezés

Elképzelése szerint megjelenítjük otthonát kívül-belül mielőtt megrendelné termékeinket.

Mindenünk a fa, mindent a fáról

Elegáns nappali bútor szett
Elegáns nappali bútor szett 1830 óta

Egy elegáns nappali bútor szett a ház azon részének ad nemesi megjelenést, ahol a vendégeket fogadjuk vagy a család összeül beszélgetni. A hely, ahol minden nap találkoznak a családtagok, ismerősök, olyan élményt és kényelmet kell nyújtson, hogy mindenki jól érezze magát. Az elegancia és a minőség kéz-a kézben jár, ezért nagyon fontos az odafigyelés a bútorok kiválasztásánál.

Tovább olvasom

Modern parasztház 2022-ben
Modern parasztház 2022-ben

A modern parasztház fogalma 2022-ben elég merésznek hangzik, ugyanakkor nagyon is időszerű. Az energiatakarékos házak között igen előkelő helyet foglalnak el a 60 évnél idősebb, vályogból vagy vegyes falazattal készült épületek. Aki lakott már természetes anyagból készült, hagyományosan vert falú házban, annak nem kell bemutatni annak előnyeit. Aki még nem tapasztalta meg a régi korok 50-60 cm széles saralt házainak semmihez sem hasonlító klímáját, annak erősen javasolt felkeresni 1-2 hagyományőrző helyet az országban. De mitől is lesz modern egy parasztház?

Tovább olvasom

Magyar Műbótorgyár Rt.
A BÉKÉSCSABAI REISZ ÉS PORJESZ BÚTORGYÁR ÉS A MAGYAR MŰBÚTORGYÁR RÉSZVÉNYTÁRSASÁG – 3

A békéscsabai Reisz és Porjesz Bútorgyárról a teljes írást Szalay Ágnestől eredetiben közöljük több részletben.

A hazai és nemzetközi versenyképesség fejlesztése érdekében vetődött fel a gondolat, hogy a céget alakítsák részvénytársasággá. Minden okuk megvolt rá, impozáns mutatóik szerint kezdeti 32 ezer koronás áruforgalmukat 10 év alatt 380 ezer koronára tudták emelni. Az 1903-ban 185 embert foglalkoztató gyár átalakítása városi mozgalommá szélesedett, és a városházán tartott értekezleten Porjesz Mihály olvasta fel memorandumát, ebben indokolta meg részletesen, mi történt eddig a gyárral, most mi a helyzet vele és hogy milyen jövőt szánnak neki.

Tovább olvasom

Békéscsabai Bútorgyár
A BÉKÉSCSABAI REISZ ÉS PORJESZ BÚTORGYÁR ÉS A MAGYAR MŰBÚTORGYÁR RÉSZVÉNYTÁRSASÁG – 2

A békéscsabai Reisz és Porjesz Bútorgyárról a teljes írást Szalay Ágnestől eredetiben közöljük több részletben

A siker felé vezető úton

1898-ban a gyártelep megnagyobbítása miatt a meglévő raktárkészleteiket kiárusították, és ezt hatalmas felületű reklámhirdetések segítségével adták tudtára a vevőközönségnek. Az üzlet tehát rövidesen nagy sikereket ért el. Az új és megnagyobbított gyárépület 3 év alatt készült el, 1901 év elejére. Mindössze egyetlen fotót ismerünk róla (egy képeslap egyik részfotója), valamint korabeli híradásokból tudjuk rekonstruálni.

Tovább olvasom

0
    0
    Gyűjtő-kosár
    A kosár üresVissza az áruházba