Lajos Fülöp bútorok 1.

Elegáns nappali

A Lajos Fülöp bútorok az eleganciát és a stílusosságot testesítik meg. Kínálatunkban a cseresznyefából készült Otello és Cassandra márkanévvel kínáljuk háza, irodája egyedi berendezéseit.

A Louis Philippe (francia) uralkodása alatti bútorok formái alig változtak a francia helyreállítási időszakhoz képest, csupán a kényelem vált nagyobb prioritássá. A korabeli, finoman kidolgozott berakásos bútorokat Párizsban nagy nevű kézművesek készítették.

Idővel a bútorok sötétebbé és nehezebbé váltak, a székek formái lekerekítettek, görbült lábakkal, a fotelek hátuljai pedig kissé befelé görbültek. A komódok szilárd és nehéz volt, korában márvány teteje volt és elülső része vékony világos faanyaggal volt borítva, gyakran sötét fa, általában rózsafa vagy mahagóni mintázatú tölgyfa levelekkel, pálmákkal vagy másokkal. Ezeket idővel elhagyták a bútorokról. Az időszak folyamán a színezés megfordult: a sötétebb fákat gyakrabban használták a bútorok burkolására, a világosabb fákat inkább használták a betéteknél. Az asztalok általában kerekek vagy oválisak voltak, gyakran emelvényre szerelve, levágott vagy ferde sarkokkal. Különféle kisméretű asztalok váltak népszerűvé: íróasztalok, munkaasztalok és ovális tükörrel ellátott coiffeuse vagy fésülködő asztal.

Lajos Fülöp bútorok

Kattintson a legjobban tetsző bútorunkra!

0
    0
    Gyűjtő-kosár
    A kosár üresVissza az áruházba