Fa kerti bútorok ápolása

Fa kerti bútorok ápolása

A fa kerti bútorok, akárcsak beltéri társaik, feltűnően “vonzzák” a port és meglátszódhatnak a esetleges karcok is. A tavaszi nagytakarítás során sok esetben nem árt a portörlésen túl az időjárás által erősen igénybe vett bútorokat szakszerűen ápolni. Számtalan tisztítószer érhető el a boltok polcain, de vajon melyik lehet a legmegfelelőbb a kerti bútorokhoz? Esetleg érdemes elővenni néhány hagyományos-természetes szert is a sikerhez?

Érzékeny bútorok ápolása
A pácolt fa felületek különösen gondos ápolást igényelnek. Nem elegendő a szennyeződés eltávolítása, szükség van a felületek visszatáplálására is. A fa felületek ápolásához a legjobb szolgálatot egy gyapjú darab teheti. Amennyiben lenmagolaj és só keverékével dörzsöli be a bútorait nem csak régi fényüket nyerik újra vissza, hanem hosszú ideig szépek is maradnak.

A lakkozott felületet még szebbé varázsolja a méhviasz. A méhviaszt gőz felett kell megolvasztani és puha ronggyal  egyenletesen felvinni.

A tömörfa bútorok ápolása nagyon fontos! A leghasznosabb házi praktika a ragyogás visszaadására az olívaolaj. A munkához 2 dl olívaolajat 2 cl citromlével kell összerázni és körkörös mozdulatokkal eloszlatni bútoron.

Amit nem használunk.
A legtöbb bútoranyag esetében igaz, hogy aceton és acetát tartalmú oldószereket és alkoholos jódoldatot kerülni kell.

Az 5 leggyakoribb bútor alapanyag Antikolt paraszti szék Antikolt tulipános kanapé

Kattintson a legjobban tetsző bútorunkra!

0
    0
    Gyűjtő-kosár
    A kosár üresVissza az áruházba