Fa hálószoba szekrények 3 típusa

A fa hálószoba szekrények 3 típusa aszerint lett meghatározva, hogy mely lakberendezési stílust képviseli.  Írásunkban nem tudunk a teljességre törekedni, és természetesen többféle rendszert is használhatnánk, jelen esetben mi ebben a csoportosításban szeretnénk ötleteket adni az igényes lakberendezéshez. Kezdjük rögtön azzal, miért a természetes fa? Erről született már írásunk, de rögtön elmondhatjuk, hogy a fa az egyik (ha nem a leg-) esztétikusabb bútor alapanyag.

A természetes fák közül sokat használnak a bútorgyártásban. Erezetük, színük, alakíthatóságuk vagy időtállóságuk egyaránt alkalmassá teszik egy igényes lakás berendezésére. Lássuk a leggyakrabban használt stílusokat!

Klasszikus és antik stílus

A Klasszikus és antik stílus sok esetben a stíl bútorral is összefügg. A stíl bútorokról is írtunk korábban, elég itt annyi, hogy egy több százéves bútor felújított vagy korhűen legyártott változatáról van szó. Ide tartozik a román, a gótikus, a reneszánsz, a barokk stb. stílus) Ezek a bútorok igen egyedi megjelenést kölcsönöznek a lakásnak és minden alkalommal természetes anyagokból készülnek.
Az anyagválasztásból és az elkészítés magas minőségéből adódóan időtállóak, igen sokáig élvezhetjük az egyedi stílus nyújtotta életérzést.

Hálószoba szekrény

Népi, antikolt stílus

A népi stílusba az egyes népcsoport hagyományos vagy régies bútorai tartoznak. Minden földrésznek és népnek megvannak a maga jellegzetességei, és a területre jellemző fafajták is egyediek lehetnek. Mi Magyarok természetesen az elmúlt 1-200 év bútorait tartjuk a leghangulatosabbnak és az itteni fafajtákból (leginkább fenyő, de lehet tölgy, bükk, cseresznye stb.) készítjük a legszebb bútorainkat.
A múlt századi paraszti lakberendezés a mérvadó nálunk, így leginkább antikolt fenyő bútorokat készítünk különböző színekben és egyedi méret alapján is. Áruk a középkategóriát képviseli, tartósak és tetszetősek, így egy vendégház vagy nyaraló is bátran berendezhető velük.

Népi hálószoba

Modern stílus

A modern stílus jellemzőit nem könnyű meghatározni, hiszen néhány évente születnek újabba-és újabb változatok például a franciaágyaknál, de a szekrényeknél is. A digitalizáció elérte a bútorkészítést is, így a hálózati csatlakozóval, fényekkel, hangszóróval vagy okos tükörrel felszerelt bútorok ma már könnyen elérhetők. Anyagválasztás terén a “modern” szintén sokoldalú, hiszen nemcsak fából, fémből, üvegből vagy textilből, de különféle műanyagból is sok ilyen berendezés készül.
A modern stílus ritkán épül a tartósságra vagy az egyediségre, így a nagyáruházak tucattermékei is ide tartoznak. Ezek a gyártók és forgalmazók tudják, hogy a legtöbb háztartásban 5-15 év múlva cserélik a bútorokat, ezért nem szükséges magas minőségű, ezért sok esetben drágább bútorokat árusítaniuk.

Moder hálószoba

Kattintson a legjobban tetsző bútorunkra!