5 érv az értékes tömörfa bútor mellett

értékes tömörfa bútor

Mik az érveink, mellyel segíthetjük a lakberendezést?

“Az 5 érv az értékes tömörfa bútor mellett” írásunk azért született, hogy segítsük a választást a lakás hangulatos berendezéséhez.  Amikor tömörfáról beszélünk, akkor rögtön 2 dolog jut a legtöbb ember eszébe: egyik a szépsége, a másik az ára. Az elsőt mindenki szereti, hiszen szép környezetben jobb élni, jobb a közérzet, összességében nyugodtabb a létezés. A második dolog talán több kifejtést igényelhet, hiszen az ár egy igen érzékeny téma és nem mindenki van tisztában azzal, hogy mit is jelent az olcsó-drága viszonya a lakberendezésben. Éppen e 2 téma miatt született ez a cikk, melyben próbálunk eligazodni az értékes tömörfa bútorok világában.

1. A mi-mennyi kérdése.

Az egyértelmű, hogy ha valaki olcsó bútort keres, akkor nem tömörfát fog választani. A valódi fa és a különböző bútorlapok nagyon különböző kategóriát képviselnek. Ha láttál már nagyon régi, akár több száz éves fa bútorokat, akkor egyértelművé válik, hogy a tömör fa tartóssága felülmúlhatatlan. Az épségben fennmaradt népi vagy elegáns bútorok értéke igen magas lehet, de egy ügyes restaurátor a leharcoltabb darabokat is képes újszerűvé varázsolni.

A mai anyagárak mellett az új készítésű bútorok ára nem alacsony, az ügyes szakembereket és a profi szerszámokat is meg kell fizetni, így természetes, hogy egy egyedi tömörfa bútor sokkal értékesebb, mint egy gyártósorról lejött műanyaggal megtámogatott bútorlapból készült darab.

2. Neked mennyit ér a garancia?

Természetes, hogy minden bútorra van gyártói garancia. De mi történik azon túl? A bútorlapok nem túl jól viselik a nedvességet, ez olcsóbb konyhák esetében pár év alatt láthatóvá is válik. A műanyag bútorok nem biztos, hogy esztétikusak, és idővel biztosan elveszítik az eredeti színüket, fényüket. A fémbútorokat ápolni kell a tartóssághoz, de csak olyan helyen használhatók, ahol a stílus ezt megengedi.

A bútorgyártáshoz kellőképpen előkészített értékes tömörfa viszont apró karbantartásokkal akár több száz évig is díszítheti a lakást. Az előző mondatban a “kellőképpen előkészített” kifejezésen van a hangsúly! Természetes fából is lehet silány minőségű bútort gyártani, ami leginkább a rosszul megválasztott alapanyagnak és a kevés vagy gyorsan elvégzett szárításnak köszönhető. Nálunk ilyen nem fordulhat elő, hiszen az alapanyagok sok esetben egy éven túl is állnak, hogy megfelelő módon kiszáradhassanak.

3. Hosszú élettartamra számítasz? Később bővíteni szeretnél?

Mi történik akkor, ha a korábban vásárolt bútorszettet a gyártó már nem gyártja, nem tud hozzá kiegészítő darabot biztosítani? Mennyi ideig szeretnéd a bútort használni? Ha egyszer berendezed a házadat, akkor talán nem az lesz a cél, hogy pár évente bútort cserélj benne. Egy ismerős szavaival élve: “Nem vagyunk annyira gazdagok, hogy olcsón vásároljunk.”

Aki értékes tömörfa bútorral foglalkozik, az általában a stílust is gondozza és évtizedeken át biztosítja, hogy az eredetivel megegyező vagy nagyon hasonló bútort gyártson. A Klasszikfa is ez iránt elkötelezett, így a 2-3 évtizede megvásárolt Lajos Fülöp cseresznyefa vagy népi fenyő bútoraid mellé nálunk megtalálod a pontosan hozzá illő következő darabot, így akár több generációi élvezheti a kiemelkedő stílust és minőséget.

4. Egyedi stílus, máshoz nem hasonlítható hangulat.

Jártál már olyan vendégházban, melynek népi stílusú volt a berendezése? Az egyedi, 100 évvel ezelőtti paraszti bútorok hangulata megfogja az embert és kiszakítja a modern kor egyhangúságából. Ha látogattál már meg újkori kastélyt, az ott látható bútorok olyan életérzést nyújtanak, melyeket a cseresznyefa bútorok egyedi kialakítása tud csak adni. Próbáld meg ugyanezt elérni egy MDF lapból készült bútorral!
Aki az értékes tömörfa bútor mellett teszi le a voksát, az számíthat rá, hogy egész életét a természetközeli érzés lengi majd be. A fa természetessége, az anyagának érintése, a minőség érzése teljesen más hangulatba hoz, ami nyugalmasabb családi életet, sikeresebb munkát is hozhat magával.

5. Megkapod a figyelmet, a támogatást a multiban?

Amikor megvásárolsz valamit az interneten vagy egy raktáráruházban, akkor kiszolgálást és szolgáltatást kapsz. Ha egyedi tömörfa bútort választasz, akkor ugyanezt, plusz figyelmet és támogatást is! Aki a Klasszikfát választja, az egy olyan gyártó-és kiszolgáló partnert választ, aki akár a helyszínen is, személyes kapcsolattal segíti a választást és minden egyedi igényre képes reagálni. Itt már nemcsak a választott anyagról, az egyedi dizájnról vagy a minőségi kivitelezésről beszélünk, annál sokkal többről!
Az első kapcsolatfelvételtől kezdve a késztermék átvételéig nálunk mindenki azon dolgozik, hogy te elégedett legyél. Pontosan tudjuk, hogy sok évre tervezel és az elkötelezettségedet azzal támogatjuk, hogy mellé tesszük önmagunkat is. Akárcsak most, a jövőben is számíthatsz ránk ha lakberendezésről van szó és a tömörfa bútorok mellett döntöttél!

0
    0
    Gyűjtő-kosár
    A kosár üresVissza az áruházba